Microban

 

1. Hvad er Microban® beskyttelse?
Microban® teknologien er designet til beskyttelse af produkter af fast stof, belægninger og fibre. Microban giver produkter en større grad af beskyttelse mod skadelige mikrober så som bakterier, mug og meldug.


2. Hvordan virker produkter, som er behandlet med Microban® beskyttelse?
Microban® beskyttelse bliver indarbejdet i produktet under fremstillingen. Når mikrober kommer i kontakt med produktoverfladen, trænger Microban beskyttelse gennem mikroorganismens cellevæg og ødelægger cellefunktionen, hvorved mikroorganismen bliver ude af stand til at fungere, vokse og reproducere.


3. Hvilke fordele får jeg fra produkter med Microban® beskyttelse?

Microban® beskyttelse bekæmper konstant væksten af skadelige mikrober, som kan forårsage pletter, lugte, nedbrydelse af produktet og krydsforurening. Microban beskyttelse gør produkterne i dit hjem mere hygiejniske, lettere at rengøre og holder dem renere og friskere mellem hver rengøring.


4. Hvilke typer mikroorganismer beskytter Microban® mod?
Microban® beskyttelse er effektivt mod de fleste almindeligt forekommende bakterier, gærsvampe, mug og svampe.


5. Hvordan ved jeg, om Microban® beskyttelse er sikkert?
Microban® teknologi er underlagt omfattende, uafhængige laboratorietests og har været sikkert brugt i mange år. Microban’s tilsætningsstoffer er EU-godkendte og findes i produkter fra ledende producenter inden for bl.a. fødevareindustrien og medicinalindustrien over hele verden.


6. Betyder det, at jeg ikke behøver at rengøre mine produkter så grundigt eller ofte?
Nej. Microban® yder vedvarende beskyttelse, som holder produktet i dit hjem renere mellem hver rengøring. Normal rengøring, som anbefalet af producenten, bør dog praktiseres.


7. Virker Microban® beskyttelse med det samme?
Microban® beskyttelse begynder at virke så snart mikroorganismen kommer i kontakt med produktoverfladen. Herefter virker det vedvarende med at opretholde et stabilt lavere bio-belastning end det ville have været tilfældet med et produkt uden Microban® beskyttelse. Under de rigtige betingelser kan mikrober på ubehandlede overflader fordobles hvert 20. minut!


8. Hvor lang tid virker Microban® beskyttelse?
Microban® beskyttelse er en del af fremstillingsprocessen og vil derfor ikke kunne vaskes af eller slides af. Microban beskyttelse er fremstillet til at give uafbrudt beskyttelse i produktets levetid og derved holde produktet i dit hjem renere og friskere længere end nogensinde før.


9. Er nogen blevet syge af at bruge produkter med Microban® beskyttelse?

Omfattende testning og lang tids brug har bevist, at Microban® beskyttelse er sikker i brug. Selv om det er umuligt at garantere, at man aldrig ville kunne opleve en allergisk reaktion, vil det være højt usandsynligt, at man vil opleve en negativ reaktion. Microban tilsætningsstoffer bruges i meget små doser målt i dele pr. million.


10. Gør brugen af antibakterielle midler mikroorganismer resistente?

Nej. Efter mere end 30 års anvendelse i bl.a. fødevareindustrien og medicinalvareindustrien er der ingen beviser for udvikling af resistens.